Høstkurs på Voss
Tekst og bilde: Marit Barene

Tilbake

5. – 7.november arrangerte Hordaland Distrikt av IOGT-J sitt årlige høstkurs. Tradisjonen har vært at høstkursene har blitt lagt til Kvamskogen, men i år ble høstkurset og ”Stjerner i sikte” slått sammen, og arrangementet gikk av stabelen på Voss. Oppslutningen på årets høstkurs var laber, men de som deltok fikk derimot en uforglemmelig helg.

 


Teamarbeid var viktig under leke- og konkurransekvelden på høstkurset. Her er lederne i aksjon om å samarbeide om å skaffe poeng. (fra v:) Sondre, Rannei, Elna og Hilde.


(fra v:) Tina, Siri og Beathe fra Hylkje Juniorklubb opptrer på «Stjerner i sikte» med en glatrall “Smil, trall og vær glad”

Fredagen var det felles togreise fra Bergen til Voss, og dette syntes deltakerne var stor stas. Første kvelden hadde som vanlig fokus på det å bli kjent og på å bli trygge på hverandre. Mange leker ble satt i gang, mange hvorav teamarbeid var viktig, og latteren satt høyt under taket hele kvelden. En stor overraskelse like før sengetid var heller ikke å forakte, og deilig sjokoladekake og ballongdryss ble godt mottatt av både store og små.

Lørdagen var deltakerne delt inn i grupper innen temaene hobby, baking, tur og ballspill. Distriktsleder Elna Nilsen var bakesjef, og kakemenn og skoleboller stod på lørdagens bakemeny. Hobbygruppen hadde flest deltakere, og denne aktiviteten ble ledet av Anne Marit Gjerde og Margareth Olsen med hjelp av Marit Barene og ungdomslederne Rannei Reinton og Hilde Barene Rivera. Her ble det laget flotte snømenn, armbånd og lysmansjetter av perler og fargerike glassmalings-oppheng. Carl Tore Ellertsen og ungdomsleder Sondre Reinton hadde ansvar for tur og ballspill, og dette var særlig populært blant guttene.

Lørdag ettermiddag ble det årlige ”Stjerner i sikte” arrangert på IOGT-huset i Voss sentrum. Her deltok mange store og små, og flere medlemmer og familier som ikke var med på hele høstkurset kom ens ærend for å delta på dette dags-arrangementet. Flotte innslag innen vitser, gitarspill og sang ble framført til trampeklapp og ”Det var fint, det var flott-rop” fra hele salen. Middag ble servert til alle frammøtte, så vel gjester som deltakere, og dagen ble avsluttet med leker og hobby.

Høstkurset ble sluttet av søndagen etter felles cupfinale-titting på kursstedets TV, før toget tok medlemmer og ledere vel hjem.